Verslag Open Repetitie

Veel bekende maar ook nieuwe gezichten waren afgelopen dinsdag te vinden in het repetitielokaal van de Urker Zangers. Er was deze avond namelijk een open repetitie, een soort open huis waarbij geïnteresseerden welkom zijn om eens te komen kijken en sfeer te proeven of, zo gewenst ook mee te zingen met het koor.

Meer dan vijftig zangers hadden zich deze avond verzameld om de repetitie mee te maken onder leiding van Jacob Schenk, en ook zaten zo her en der in de zaal nog wat mensen mee te kijken en te luisteren.

Voorzitter Gerard Roskam heette ons allen welkom en stelde voor om de avond te beginnen met het zingen van het aloude Urker Zangers-lied: “Gouden harpen ruisen”. Dit werd dan ook – zoals het refrein zo mooi zegt: Juicht uit volle borst! – uit volle borst meegezongen, behalve het derde couplet, waarbij juist zeer ingetogen en gevoelvol gezongen werd: “Biddend voor Zijn kind’ren, in dat zalig oord. Roepend hen tot glorie. Eeuwig ongestoord.”.

Na het openingsgebed zongen we het prachtige lied: “Grote God, wij loven U!”. Ook weer een massale samenklank van al deze mannenstemmen. Vervolgens werd er even een nieuw nummer ingestudeerd: ‘By the rivers of Babylon’.

In de pauze was er gelegenheid om elkaar even te begroeten en te spreken, zo konden ook de gasten even sfeer proeven, letterlijk en figuurlijk want het ontbrak natuurlijk weer aan niets. Een heerlijke haringschotel, zalmslaatjes en gehaktballen werden met smaak verorberd. Nadat we dit weggespoeld hadden met een koude versnapering, was het tijd om de plaatsen weer op te zoeken.

Na de pauze kwam er ook een gast bij de eerste tenoren zitten, de uit Burum afkomstige Johnny Haan. Het prachtige kerstlied “Christmas Tide” werd eerst partij voor partij doorgenomen en vervolgens gezongen met de solo van Jonathan. Daarna de Elvis-song “Crying in the Chapel”, deze kende Johnny ook en zong direct zijn partij goed mee.

De avond werd zo langzamerhand afgesloten. “Zoals ik ben” werd nog gezongen, om te besluiten met het Onze Vader. Onze gast uit Friesland vond het een bijzonder mooie avond en hij beloofde om graag nog eens terug te komen. Ook verschillende oud-leden die aanwezig waren, hadden het enthousiasme weer te pakken, en zijn dan ook volgende week weer van harte welkom. Zoals het bekende gezegde luidt: “Eens een Urker Zanger, altijd een Urker Zanger!”.

3 reacties op “Verslag Open Repetitie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *