Urker Zanger voor het voetlicht: Wilbert Mazereeuw!

Vertel eens, wie is Wilbert Mazereeuw?

Ik ben een zoon van voormalig Urker Zanger Jan Mazereeuw en Grietje Mazereeuw. Nadat ik op vroege leeftijd met mijn vader en broer het visbedrijf  Visco had opgericht ben ik eind 1992 begonnen met De Corner. Ik ben getrouwd met Anna Mazereeuw en samen hebben we vier prachtige kinderen en we mogen al opa en oma zijn van drie geweldige kleinkinderen.

Hoe ben je bij de Urker Zangers terecht gekomen?

In 2017 kwam Albert Metz bij me. De Urker Zangers bestonden in 2018 vijftig jaar en ze wilden wat meer mannen op het koor, met name ook voor het jubileumconcert. Hier ben ik toen op ingegaan en daar heb ik tot op heden nog geen spijt van gekregen!

Hoe bevalt het zingen je tot nu toe bij de Urker Zangers?

Ik ga met plezier naar de repetities en dat had ik niet gedacht, een mannenkoor, terwijl ik wat meer van de gospel hou. Maar het mooie repertoire spreekt me erg aan, en ik vind onze dirigent top!

Wat zijn voor jou de hoogtepunten die je hebt beleefd met het koor?

Het jubileumconcert in de Bethelkerk en het Eindejaarsconcert in theater ’t Voorhuys staken er voor mij boven uit, maar, hoe gek het ook klinkt, de begrafenis van Louw Korf vond ik ook zeer bijzonder.

Zijn er naast deze hoogtepunten ook dieptepunten?

Dat was dan ook het overlijden van Louw Korf, een zeer gewaardeerd lid.

Heb je naast het zingen ook nog andere hobby’s?

Ik ben eigenlijk mijn hele leven al aan het sporten, begonnen met voetbal, al snel basketbal erbij, volleybal, biljarten, tafeltennis, na voetbal hardlopen, zaalvoetbal en nu de laatste jaren zwemmen.

Ik zing ook in een band (The Lighthouse Band) voornamelijk niet-geestelijk, in de kerk doe ik af en toe wat, ik heb nog jaren bij het koor van Martin Brand gezongen en bij “By His Grace” (gospelkoor) maar dat is dit jaar gestopt.

Wat vind je het mooiste nummer wat we op het repertoire hebben en waarom?

I want to die Easy, vond ik vroeger al het mooiste nummer met Joh Schrijver als solist meen ik, en nu doet Frits het ook prachtig. En als je de tekst zingt bv, ik wil mijn moeder ontmoeten wanneer ik sterf, dat is toch prachtig?

Heb je nog tips voor Jacob Schenk?

Nou ……….. heb je even? Nee, ik vind ons repertoire mooi, ik vind niet alles geweldig, en Jacob repeteert scherp en daar hou ik van, ons naar een hoger niveau dirigeren.

Wat zou je graag nog eens willen doen met de Urker Zangers?

Tja, mijn vader vond de reis naar Amerika geweldig maar of dat er in deze tijd in zit, dat denk ik niet. Maar ik vind het zingen leuk dus dat doe ik graag, en waar dat dan is, de Bethelkerk, ’t Voorhuys of in ons repetitiegebouw, dat maakt me niet zoveel uit. Maar het moet wel een beetje uitdagend zijn, een beetje competitief, het beste uit het koor halen en dat kan Jacob Schenk wel.

Wil je tenslotte nog wat kwijt aan de lezers?

Ik wens iedereen veel gezondheid toe, we hebben de laatste tijd gezien hoe anders het kan gaan, en veel zangplezier in de komende jaren.

Wilbert, bedankt voor dit interview!

“I want to die easy” met solist Frits in de Saint Davids Hall te Cardiff